پیشنهاد برترین غذاهای مقوی و سبک برای سحری

به گزارش وبلاگ حسابی، با رسیدن ماه رمضان وعدۀ خاصی در غذای مسلمانان جایگزین وعده های حذف شده می گردد. سحری وعده ای است که از نیمه های شب تا قبل از اذان صبح خورده می گردد تا فرد روزه دار بتواند گرسنگی و تشنگی زمان روزه داری تا افطار را راحت تر تحمل کند. از آنجا که غذای سحری در میانه های شب و زمانی که معده عادت به دریافت غذا ندارد، خورده می گردد رعایت نکردن نکات تغذیه ای و سلامت ممکن است آسیب هایی را برای بدن به وجود آورد یا در هنگام روزه بر تشنگی و یا گرسنگی بیفزاید.

پیشنهاد برترین غذاهای مقوی و سبک برای سحری

غذای سحری در عین خوشمزه بودن باید ساده، مقوی و سبک باشد. یک غذای خوب و مناسب که در عین مفید بودن، لذت بخش باشد و روزه اولی ها را نیز به روزه گرفتن ترغیب کند.در این مقاله ابتدا به نکاتی در رابطه با سلامت غذای سحری اشاره می گردد، سپس انواع غذاهای خوشمزه، سبک و مقوی را در دسته بندی های مختلف همراه با دستور پخت توضیح می دهیم تا هرچه بیشتر ماه رمضانی خاطره انگیز و زیبا داشته باشید. همان طور که گفته شد، غذای سحری یکی از مهم ترین وعده های غذایی درماه رمضان است. به بیانی دیگر غذای سحری به نوعی جایگزین وعدۀ حذف شدۀ صبحانه و ناهار قرار می گیرد، بنابراین باید از ارزش غذایی بالایی برخوردار باشد تا روزه گرفتن را برای روزه دار آسان کند.

خوردن کربوهیدرات،پروتئین، فیبر و نوشیدنی از موارد مهمی است که حتماً باید در این وعده گنجانده شوند. خوردن شیرینی جات، غذاهای ترش و شور مناسب نیستند و در طول روز باعث ناراحتی شخص روزه دار می شوند. از آنجا که غذای سحری بعد از خواب خورده می گردد بهتر است با نوشیدن مایعات گرم آغاز گردد و بعد از خوردن سحری نیز بلافاصاله نباید خوابید و بهتر است تا یک ساعت بعد از بیدار ماند. گنجاندن غذاهای فیبردار، مانند میوه و سبزیجات و مایعات گرم لازم است.

غذای سحری وعده ای نامعمول است که معده و بدن به دریافت آن عادت ندارند، بنابراین طبیعی است در روزهای اول ماه رمضان خوردن آن سخت باشد، پس بهتر است از غذاهای سبک آغاز کنید. اگر ناراحتی معده دارید حتماً قبل از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنید، چرا که ممکن است معدۀ شما برای خوردن غذای سحری و نخوردن غذا در طول روز ضعیف باشد.

نکاتی در رابطه با مواد غذایی مناسب برای سحری

شاید اینکه غذای سحری چی بخوریم دغدغۀ بسیاری باشد. در انتخاب غذای سحری باید دقت بیشتری گردد، چرا که باید در طول روز برای شما انرژی فراهم کند. غذای سحری باید سبک، مقوی، خوشمزه باشد. در میان غذاهای ایرانی، غذاهای بسیاری وجود دارد که برای سحری مناسب است. اگر پختن غذای سحری برایتان سخت است می توانید شام را طوری بپزید که برای غذای سحری نیز اضافه بماند.

  • غذای مناسب سحری هم می تواند نونی باشد، هم برنجی. می توانید برای تنوع روزهایی را به هرکدام از این غذاها اختصاص دهید.
  • غذاهای سحری حتماً شامل پروتئین گیاهی(تنواع حبوبات و سویا) یا پروتئین حیوانی(انواع گوشت سفید و قرمز) باشند، کربوهیدرات (نان و برنج)، فیبر (میوه ها و سبزیجات)، لبنیات و چربی(روغن های مفید مانند روغن زیتون، روغن کنجد یا روغن کانولا) باشد.
  • نوشیدن مایعات گرم مانند چای کم رنگ، آب و آبمیوه نیز باید در برنامۀ غذای سحر گنجانده گردد. برای برطرف تشنگی می توانید آب را به همراه لیموی تازه همراه کنید تا در طول روز کمتر عطش باشید.

از خوردن غذاهای آماده یا نیمه آماده مانند انواع فست فود و غذاهای شور و سرخ شده و پر ادویه در ماه رمضان بپرهیزید، چرا که این غذاها در طول روز شما را به شدت تشنه خواهند کرد.

غذای سحری چی بپزم؟

در ادامه با توجه به همۀ نکاتی که در رابطه با غذای سحری مناسب گفته شد، شما را با پخت چند غذای خوشمزه و مقوی آشنا می کنیم تا با خوردن این غذاها رمضانی شیرین تر و زیبا داشته باشید.

غذاهای مناسب سحری را می توان به دو بخش غذاهای نونی و غذاهای برنجی تقسیم کرد. غذاهایی مانند آش نیز در دستۀ غذاهای نونی قرار می دهیم. غذای سحری می تواند از میان وعده های معمول غذایی ناهار یا شام انتخاب گردد، مسئله ای که این غذاها را مقوی و سبک می نماید همراهی این غذاها با دیگر گروه های غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، لبنیات و مغزهای خوراکی است.

غذاهای برنجی

از آنجا که برنج یکی از اصلی ترین موادغذایی مصرفی ایرانیان است، غذاهای سنتی زیادی با این مادۀ غذایی وجود دارد. انواع خورشت های خوشمزه ایرانی مانند خورشت قیمه، خورشت قرمه سبزی، خورشت فسنجون، آلبالوپلو، خورشت کرفس، خورشت کنگر، قیمه نثار، زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو، انواع غذاهای ترکیبی پلویی مانند لوبیاپلو، استانبولی، پلو شوشتری، ته چین، چلو و انواع کباب ها و … غذاهایی هستند که برای سحری نیز مناسب هستند به شرطی که چرب و شور نباشند. اگر به جای برنج معمولی از برنج قهوه ای بهره ببرید، بهتر است، چرا که ارزش غذایی آن بسیار بیشتر است.

غذاهای نو

غذاهای نو با ابده های نو برای سحری مناسب هستند. به همین منظور در مقاله غذاهای نو به این فهرست غذا اشاره شده است.

غذاهای سریع

اگر وقت کافی برای درست کردن غذای سحری را ندارید ما به شما فهرست غذاهای سریع را پیشنهاد می کنیم.

نکاتی در خصوص انتخاب غذای سحری

  • غذای سحری نباید حجم زیادی از وعدۀ اصلی باشد و بایدحتماً همراه دیگر گروه موادغذایی باشد.
  • غذای برنجی را همراه گروه کربوهیدرات مصرف نکنید.
  • مقداری سبوس برنج قاطی برنج در حال پخت کنید تا علاوه بر فیبر از ویتامین های بیشتری بهرمه مند شوید.
  • برنج را حتماً به صورت دمی (کته) بپزید.
  • حتی الامکان از برنج های هندی و بدون استاندارد استفاده نکنید.
  • اگر عادت به خوردن ته دیگ دارید، در ماه رمضان بهتر است این عادت را کنار بگذارید، چرا که هم چربی بیشتری وارد بدن کردید و هم به علت خشک بودن آن عمل گوارش به علت دریافت کم مایعات در طول روز به مشکل برمی خورد.
  • برنج را نه خشک بپزید و نه چرب. از روغن زیتون، کنجد یا کانولا بهره ببرید.
منبع: اُکالا

به "پیشنهاد برترین غذاهای مقوی و سبک برای سحری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیشنهاد برترین غذاهای مقوی و سبک برای سحری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید