6 فایده موز سیاه شده که نمی دانید
به گزارش وبلاگ حسابی، بیشتر افراد از موزهای سیاه شده خوششان نمی آید و معمولا هم ترجیح می دهند که موز سیاه شده را دور بریزند، زیرا به نظرشان این موزها دیگر سالم و تازه نیستند و درنتیجه نمی توان آنها را خورد. اما قسمت داخلی این موزها همچنان سالم است و اتفاقا می تواند مزیت های خاصی برای سلامت بدن داشته باشد.

به گزارش وبلاگ حسابی، بیشتر افراد از موزهای سیاه شده خوششان نمی آید و معمولا هم ترجیح می دهند که موز سیاه شده را دور بریزند، زیرا به نظرشان این موزها دیگر سالم و تازه نیستند و درنتیجه نمی توان آنها را خورد. اما قسمت داخلی این موزها همچنان سالم است و اتفاقا می تواند مزیت های خاصی برای سلامت بدن داشته باشد.
در ادامه این مطلب به 6 فایده عادت به خوردن موز سیاه خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:
1. از آسیب های سلولی پیشگیری می نماید
موز سیاه سرشار از آنتی اکسیدان های باکیفیت است و دو مزیت ویژه دارند؛ پیشگیری از به وجود آمدن آسیب های سلولی و بعلاوه به تاخیر انداختن این آسیب های سلولی در بدن. بنابراین، اگر به طور منظم از موز سیاه بهره ببرید، خطر ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش می دهید. دریافت منظم این آنتی اکسیدان ها به وسیله موز سیاه می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن هم یاری کند.
2. هضم موز سیاه راحت تر است
همزمان با رسیده تر شدن موز، کربوهیدرات های نشاسته ای درونش به قندهای آزاد تبدیل می شوند و درنتیجه هضم آنها راحت تر خواهد شد. اما درست برعکس، موزها هرچقدر سبزتر و کال تر باشند، حاوی نشاسته های بیشتری هستند و هضم سخت تری هم دارند. بنابراین، کسانی که به مسائل گوارشی مبتلا هستند، طبیعتا باید از موز سیاه یا رسیده به جای موز سبز و نسبتا کال استفاده نمایند.
3. موز سیاه می تواند برای مبارزه با سرطان مفید باشد
وقتی که موز بیش ازحد رسیده باشد و اصطلاحا سیاه شده باشد، تیرگی های روی پوست می توانند ماده خاصی به نام فاکتور نکروز تومور (TNF) فراوری نمایند. این ماده خاص می تواند سلول های سرطانی و غیرطبیعی را نابود کند و از بین ببرد. بنابراین، استفاده از موز سیاه می تواند یکی از انتخاب های هوشمندانه برای افراد مبتلا به سرطان باشد.
4. به تسکین سوزش سردل یاری می نماید
یکی از ویژگی های خاص موز سیاه، ضداسید بودن آن است. بافت نرم و لطیف موز بیش از حد رسیده روی دیواره های معده را می پوشاند و از معده در برابر اسیدهای آسیب زا و تحریکات مختلف محافظت می نماید. بنابراین، کسانی که به سوزش سردل یا مسائل گوارشی مربوط به معده و مری مبتلا هستند، می توانند از موز سیاه برای تسکین علائم این مسائل یاری بگیرند.
5. برای سلامت قلبی عروقی مفید است
موزها به طور کلی، جدای از اینکه سبز یا سیاه باشند، سرشار از پتاسیم هستند. بنابراین، مصرف موز می تواند به کنترل سطح کلسترول خون یاری کند. فیبر موجود در موز هم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی را کاهش دهد. آهن و مس موجود در موز هم برای افزایش تعداد گلبول های قرمز خون و ارتقای سطح هموگلوبین خون مفید هستند. البته زمانی می توانید از این مزیت ها بهره مند شوید که به طور منظم و روزانه از موز بهره ببرید.
6. موز سیاه یبوست را تسکین می دهد و اسهال را برطرف می نماید
خوردن موز سیاه شده، علائم اسهال را کاهش می دهد و مدت ترمیم بدن پس از ابتلا به اسهال (به دلایل مختلف) را کمتر می نماید. از آنجا که موز سیاه سرشار از فیبر است، این میوه به تسکین یبوست هم یاری می نماید. تحرکات روده هم به واسطه همین ترکیبات فیبر بیشتر می شوند و درنتیجه با مصرف موز سیاه می توان به برطرف مشکل یبوست یاری کرد.
منبع: سلامت
منبع: همشهری آنلاین