اگر کیوی را با پوست می خورید، بخوانید

به گزارش وبلاگ حسابی، شما کیوی را چطور می خورید؟ شاید شما هم مثل خیلی از افراد دیگر فقط گوشت سبز و درخشان میوه را می خورید و پوست قهوه ای آن را جدا می کنید. اما آیا می دانستید همهٔ بخش های کیوی خوردنی است؟ بله درست است تمام قسمت های کیوی قابل خوردن است، حتی پوست قهوه ای و کرک دار آن.

اگر کیوی را با پوست می خورید، بخوانید

خود میوه کیوی خواص بسیار زیادی دارد و پوست آن به این خواص اضافه می نماید. اما نکته ای در خصوص پوست انواع کیوی وجود دارد. کیوی تقریباً 60 نوع دارد که بافت پوستشان گوناگون است و همهٔ آن ها نیز قابل خوردن اند. اما معمول ترین انواعی که خورده می شوند، کیوی های سبز و کیوی های طلایی اند.

به احتمال زیاد کیوی که شما انتخاب می کنید و می خرید، کیوی سبز است. داخل این کیوی سبز درخشان است و پوست کرک دار دارد. پوست کیوی سبز خوردنی است؛ اما ممکن است ظاهر کرک دار ناخوشایند آن شما را از خوردنش منصرف کند.

کیوی زرد یا طلایی

نوع دیگر کیوی که کمتر معروف و شناخته شده است، کیوی زرد یا طلایی یا آناناسی است که طعم گرمسیری آن قوی تر است و پوست آن کُرک ندارد و نرم است. میوهٔ این نوع کیوی، زرد است. کُرک نداشتن پوست کیوی زرد باعث می گردد بیشتر قابل خوردن به نظر برسد. کیوی ها بسته به مناطقی که در آن پرورش داده می شوند انواع گوناگونی دارند که باعث می گردد طعم هایی نسبتاً متفاوت داشته باشند و از نظر مواد مغذی نیز کمی متفاوت باشند.

هر مدل کیوی که انتخاب می کنید خوب است خواص آن را بدانید:

فیبر فراوان

فیبر بخشی از غذا های گیاهی است که بدن شما نمی تواند آن را هضم کند؛ اما در واقع حرکات روده را منظم و به دفع مدفوع یاری می نماید. فیبر، نفخ را کاهش می دهد و یاریتان می نماید راحت تر مدفوع کنید. کیوی منبع خوبی از فیبر است؛ اما اگر پوست آن را نیز بخورید، فیبر خیلی بیشتری هم دریافت می کنید.

خوردن کیوی به صورت کامل و با پوست می تواند فیبر دریافتی تان را تا 50 درصد افزایش دهد (نسبت به زمانی که کیوی را بدون پوست می خورید). یک کیوی سبز با پوست، 3 و نیم گرم فیبر و یک کیوی زرد با پوست تقریباً 3 گرم فیبر دارد.

سرشار از آنتی اکسیدان

پوست کیوی سرشار از آنتی اکسیدان است. در واقع پوست کیوی بیشتر از سه برابر خود میوه آنتی اکسیدان دارد! آنتی اکسیدان ها به بدن یاری می نمایند با رادیکال های آزاد بجنگد که مولکول های ناپایدار در بدن هستند و درصورتی که باقی بمانند می توانند آسیب سلولی ایجاد نموده و باعث پیری و بیماری شوند.

آنتی اکسیدان های کیوی شامل موارد زیر می شوند:. ویتامین E

اگر کیوی زرد را با پوست آن بخورید محتوای ویتامین E آن 32 درصد بیشتر خواهد بود. در ضمنً ویتامین E سیستم ایمنی را تقویت می نماید و به بدن در مبارزه با عفونت یاری می نماید.. ویتامین C

این آنتی اکسیدان نیز تقویت نمایندهٔ سیستم ایمنی بدن است و اندازه ویتامین C کیوی بستگی به نوع آن دارد. مطالعه ای نشان داده کیوی زرد ویتامین C بیشتری نسبت به کیوی سبز دارد. به هرحال خوردن پوست کیوی باعث می گردد ویتامین C بیشتری وارد بدنتان کنید..

پلی فنول ها

پلی فنول ها آنتی اکسیدان های قدرتمندی برای مبارزه با التهاب در بدن هستند. کیوی منبع خوبی از پلی فنول هاست و به طورکلی 30 درصد از پلی فنول کیوی در پوست آن است.

منبع خوبی از فولیک اسید

پوست کیوی زرد می تواند دریافت فولیک اسید بدنتان را تا 34 درصد افزایش دهد. فولیک اسید که ویتامین B 9 نیز نامیده می گردد به بدن یاری می نماید کربوهیدرات ها را به سوخت تبدیل کند و شما انرژی داشته باشید.

فولیک اسید برای کبد و پوست و مو و چشم ها لازم است و به عملکرد سیستم عصبی نیز یاری می نماید. فولیک اسید برای مادران باردار نیز اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا کمبود آن می تواند عوارضی برای جنین داشته باشد، مانند نقص های مادرزادی و آنمی.

چه کسانی نباید پوست کیوی را بخورند؟

اگر سابقهٔ سنگ کلیه دارید از خوردن پوست کیوی صرف نظر کنید. زیرا پوست کیوی اگزالات زیادی دارد که احتمال تشکیل سنگ کلیه را در افرادی که مستعد هستند افزایش می دهد.

اگزالات ها موادی طبیعی اند که در بعضی از گیاهان وجود دارند، مانند اسفناج و کیوی. اگزالات ها نقش چندانی در بدن ندارند و از ادرار دفع می شوند؛ اما بعضی از افراد به آن بیشتر حساس اند.

اگزالات ها می توانند در بدن با کلسیم ترکیب شوند و جلوی جذب کلسیم را بگیرند و در ضمنً می توانند تشکیل کریستال های اگزالاتی در کلیه ها و مفاصل بدهند.

3 خطر احتمالی پوست کیوی

اکتینیدین

پوست کیوی حاوی اکتینیدین است که در صورت مصرف زیاد می تواند باعث اسهال و استفراغ گردد. علاوه بر این، بعضی افراد به آن حساسیت دارند و پس از خوردن یک عدد از آن هم به سرعت دهان، لب ها و کامشان تحریک می گردد. البته این یک پاسخ میانه و معمول در بزرگسالان است و بچه ها خردسال ممکن است عکس العمل شدیدتری نشان دهند که شامل سوزش سر دل، بثورات، مشکل تنفسی و سایر علائم می گردد.

آغشته به آفت کش ها

به یاد داشته باشید که کیوی را قبل از خوردن بادقت بشویید. اگرچه پوست آن خوراکی است، اما ممکن است حاوی آفت کش باشد. حتی اگر کیوی شما به صورت ارگانیک فراوری شده باشد، ممکن است ضایعات غیرخوراکی مانند ذرات گردوغبار روی پوست آن جمع شده باشد که احتیاج به تمیزکردن دارد.

رافید ها

رافید ها بلور های طبیعی اگزالات کلسیم هستند که می توانند به راحتی پوشش های دهان را خراش دهند. علاوه بر این، ازآنجایی که این میوه اسیدی است، می تواند احساس سوزش ناخوشایندی را هنگام برخورد اسید به داخل دهان، ایجاد کند.

نکاتی برای خوردن کیوی با پوست

احتیاجی نیست کار خاصی انجام بدهید؛ اما اگر کرک های پوست کیوی را دوست ندارید توصیه های زیر هم بد نیستند:. کیوی زرد را انتخاب کنید که ظاهرش شبیه پوست کیوی سبز نیست و راحت تر می توانید خوردنش را تحمل کنید.. هنگام شستن کیوی با استفاده از یک برس میوه شور یا یک حولهٔ آشپزخانه، کرک های پوست کیوی را جدا کنید.. نمی توانید کیوی را مثل سیب بخورید؟ بسیار خب، کیوی را به تکه هایی برش بزنید یا خرد کنید، البته با پوست.

می توانید تکه های کیوی را به سالاد میوه تان اضافه کنید. بافت پوست کیوی، مزه شیرین به خود میوه می دهد.. کیوی را به اسموتی اضافه کنید. یک عدد کیوی کامل و با پوست را به اسموتی تان اضافه نموده و خوب میکس کنید.

منبع: تبیان

منبع: فرارو

به "اگر کیوی را با پوست می خورید، بخوانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر کیوی را با پوست می خورید، بخوانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید