هضم چه نوع غذاهایی سخت است؟
به گزارش وبلاگ حسابی، سوء هاضمه می تواند بسیار ناراحت نماینده باشد و فرد را از زندگی روتین و کارهای روزمره اش بازدارد. بعضی افراد با بدن خود مانند یک ماشین فراری رفتار می نمایند. بعضی دیگر نیز مانند یک ماشین قراضه. به یک بدن فراری، رژیم غذایی سالم با ترکیب مناسبی از کربوهیدرات ها، چربی ها، پروتئین ها، آب، نمک ها، ویتامین ها و فیبرهای محلول و نامحلول داده می گردد. - همه این موارد برای جلوگیری از سوء هاضمه لازم هستند. بنجامین کروسکی، مدیر آندوسکوپی دستگاه گوارش و استاد پزشکی در دانشکده پزشکی لوئیس کاتز در دانشگاه تمپل در فیلادلفیا، می گوید: اگر هر یک از این موارد را از دست بدهید، دچار مشکل می شوید.
دریافت سوخت مناسب بدن را قادر می سازد تا کارآمدتر عمل کند. هنگامی که دچار سوء هاضمه می شوید که شامل علائمی مانند حالت تهوع و نفخ است، چیزهایی که نباید بخورید به همان اندازه چیزهایی که باید بخورید مهم می گردد. غذاهایی وجود دارد که باید هنگام مسائل گوارشی از آنها اجتناب کنید:
1- سیب زمینی سرخ نموده
سیب زمینی سرخ شده سرشار از چربی است و می توانند باعث اسهال گردد. سس های چرب و پرادویه، تکه های گوشت چرب و دسرهای کره ای یا خامه ای نیز می توانند مشکل آفرین باشند. غذاهای برشته شده یا پخته شده و سس های سبک تر را انتخاب کنید که به جای کره یا خامه حاوی سبزیجات هستند.
2- مرکبات
از آنجایی که مرکبات سرشار از فیبر هستند و اسیدی هستند، می توانند باعث ناراحتی معده بعضی افراد شوند. اگر شکمتان خوب کار نمی نماید، پرتقال، گریپ فروت و سایر مرکبات را کمتر مصرف کنید.
3- قند مصنوعی
آدامس بدون قند ساخته شده با سوربیتول می تواند دچار گرفتگی عضلات و اسهال گردد. غذای ساخته شده با این شیرین نماینده مصنوعی نیز می تواند همین مسائل را ایجاد کند. FDA هشدار می دهد که اگر 50 گرم یا بیشتر در روز سوربیتول بخورید، ممکن است دچار اسهال شوید، اگرچه حتی مقادیر بسیار کمتر آن برای بعضی افراد مشکل آفرین است.
4- فیبر زیاد
غذاهای سرشار از این کربوهیدرات سالم مانند غلات کامل و سبزیجات برای هضم غذا مفید هستند. اما اگر آغاز به خوردن اندازه زیادی از آنها کنید، سیستم گوارشی شما ممکن است در تنظیم و عملکرد دچار مشکل گردد که نتیجه آن گاز معده و نفخ است. بنابراین شما باید اندازه فیبر مصرفی خود را به تدریج افزایش دهید.
5- لوبیا
لوبیا سرشار از پروتئین و فیبر سالم است، اما قندهای دیر هضم سختی نیز دارند که باعث ایجاد گاز و گرفتگی می شوند. بدن شما آنزیم هایی ندارد که بتواند آنها را تجزیه کند. در عوض، باکتری های روده شما این کار را انجام می دهند و در این فرآیند گاز فراوری می نمایند. برای خلاص شدن از شر بعضی از قندهای دردسرساز این ترفند را امتحان کنید: لوبیا را حداقل 4 ساعت در آب بخیسانید و قبل از پختن آب آن را بریزید.
6- کلم و خانواده هایش
سبزیجاتی مانند کلم و کلم بروکلی دارای همان قندهایی هستند که لوبیا را گازدار می نماید. فیبر بالای آنها بعلاوه می تواند هضم شان را سخت کند. اگر آنها را بپزید، هضم شان برای معده شما راحت تر می گردد.
7- فروکتوز
هضم غذاهایی که با فروکتوز شیرین شده اند - از جمله نوشابه، آب نبات، آب میوه های صنعتی و شیرینی ها - برای بعضی افراد سخت است و می تواند منجر به اسهال، نفخ و گرفتگی عضلات روده و معده گردد.
8- غذاهای پر ادویه
بعضی از افراد پس از خوردن این نوع غذاها دچار سوء هاضمه یا سوزش سر دل می شوند، به خصوص زمانی که در خوردن آن زیاده روی گردد. مطالعات نشان می دهد که ماده تند فلفل چیلی به نام کپسایسین می تواند یکی از عوامل اصلی این مشکل باشد.
9- لبنیات
اگر با خوردن لبنیات دچار اسهال، نفخ و گاز شوید، ممکن است عدم تحمل لاکتوز داشته باشید. این بدان معناست که شما آنزیمی ندارید که قند موجود در شیر و سایر اشکال لبنیات را هضم کند. در این صورت از خوردن آنها اجتناب کنید یا از قطره یا قرص بدون نسخه که دارای این آنزیم است بهره ببرید.
10- قرص نعناع
نعناع می تواند ماهیچه بالای معده را شل کند. در این صورت غذا به مری شما برگردد که باعث سوزش سر دل می گردد. شکلات و قهوه نیز این مشکل را ایجاد می نمایند. کارشناسان تعذیه می گویند اگر وزن اضافی تان را کم کنید، وعده های کوچک تری بخورید و بعد از غذا دراز نکشید، فشاری که غذا را به سمت بالا می راند، کاهش می یابد. بعلاوه دقت کنید که چه غذاهایی برای شما مشکل ایجاد می نماید تا بتوانید از آنها اجتناب کنید.
منبع: فوت و فن / everydayhealth.com / webmd.com