چه کارکنیم بعد از مصرف حبوبات نفخ نکنیم؟
به گزارش وبلاگ حسابی، حبوبات از مغذی ترین و سالم ترین خوراکی های دنیا هستند که مصرف روزمره آن ها مقادیر قابل توجهی از احتیاج بدن به ریزمغذی ها را تامین خواهد نمود. با این حال، پخت آن ها نکاتی دارد که باعث برطرف نفخ و اصلاح مزاج آن ها می گردد.

حبوبات محصولاتی سالم هستند که آماده سازی آن ها راحت است و یک منبع عالی برای دریافت فیبر و پروتئین گیاهی به شمار می آیند. این دانه ها هزاران سال است کشت می شوند. حبوبات حاوی مقادیر مناسبی از روی، مس، منگنز، سلنیوم و ویتامین های B1، B6، E و K هستند. اما برخی افراد با خوردن حبوبات نفخ می نمایند. وبلاگ حسابی در این مطلب به آنالیز روش های گرفتن نفخ حبوبات می پردازد.
گرفتن نفخ حبوبات
لوبیا چیتی با تنها 245 کالری در هر فنجان (171 گرم)، یکی از مغذی ترین غذاهای موجود در دنیا است. سایر دانه ها هم تقریبا همین طور چشمگیر هستند و برای گیاهخواران به عنوان یک منبع خوب پروتئین در نظر گرفته می شوند. با این حال ممکن است برخی افراد با نفخ و سنگینی این خوراکی ها مشکل داشته باشند. برخی از غذاها سرد و برخی گرم، برخی خشک و برخی تر دسته بندی می شوند. به این معنا که غذاها دارای طبیعتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. به آرامی پخته شدن، اضافه شدن کمی زردچوبه و زعفران در کنار اضافه شدن پیاز، از رطوبت و سردی غذاها کم نموده و طبیعت خوراک را به اعتدال نزدیک می نماید. بعلاوه می توانید با اضافه کردن ادویه هایی مانند زنجبیل، زردچوبه یا رازیانه نفخ حبوبات را خنثی کنید. این ادویه ها حبوبات را قابل هضم تر می نمایند و شما را هم به دردسر نمی اندازند.
گرفتن نفخ حبوبات، نخود
نخود مزاجی گرم دارد و از قدیم در غذاهایی مانند نخودآب، آبگوشت و بسیاری از خوراک های سنتی ایرانی جایگاه داشته است. نخود یکی از نفاخ ترین هاست و اگر نفخ می کنید و روده و معده ضعیفی دارید در مصرف آن احتیاط کنید. بهتر است برای افرادی که نفخ می نمایند از جوانه نخود استفاده گردد و تا زود پخته گردد. این جوانه سرشار از ریزمغذی های ارزنده است.
گرفتن نفخ حبوبات، عدس
در مورد عدس هم حرف هایی زده می گردد اما مزاج آن کاملا قابل اصلاح است، به این ترتیب که وقتی شما عدس پلو را با کشمش می پزید یا در عدسی کمی جو و گلپر می ریزید، یک خوراک مغذی و متعادل دارید.
دیگر حبوبات
ماش و لوبیا چشم بلبلی هم خواص بی شماری دارند. این حبوبات در پخته شدن همراه برنج قهوه ای و در انواع خوراک ها انتخاب درستی هستند. انواع لوبیا هم اگر خوب بپزد و با کمی زیره سبز اصلاح گردد، مشکل ساز نخواهند شد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب شلیل با 7 خاصیت جادویی برای سلامتی را بخوانید.
منبع: پیام دلتا