مریخ نورد ژورونگ چین دهانه هایی را مدفون در زیر سطح سیاره سرخ پیدا کرد
به گزارش وبلاگ حسابی، مریخ نورد ژورونگ چین که در ماه مه سال 2021 روی سیاره سرخ فرود آمد، چندی قبل با استفاده از رادار خود که می تواند به زیر سطح این سیاره نفوذ کند، متوجه شده است که دهانه هایی در زیر سطح همسایه زمین وجود دارد که با شن و ماسه مدفون شده اند. به علاوه، احتمالاً چیز های دیگری زیر سطح مریخ وجود دارد که با قطعیت کمتری می توان درباره ماهیت آن ها نظر داد.
مریخ نورد چین با راداری که می تواند به زیر سطح این سیاره نگاه کند، متوجه حضور دهانه هایی زیر شن و ماسه ها شده است.
مریخ نورد ژورونگ چین که در ماه مه سال 2021 روی سیاره سرخ فرود آمد، چندی قبل با استفاده از رادار خود که می تواند به زیر سطح این سیاره نفوذ کند، متوجه شده است که دهانه هایی در زیر سطح همسایه زمین وجود دارد که با شن و ماسه مدفون شده اند. به علاوه، احتمالاً چیز های دیگری زیر سطح مریخ وجود دارد که با قطعیت کمتری می توان درباره ماهیت آن ها نظر داد.
اطلاعاتی که از رادار های ژورونگ به دست آمده است، نشان می دهد که در زیر سطح سیاره سرخ احتمالاً ناشناخته های زیادی وجود دارد. مریخ با ماه که ساختار زیرسطحی آن تقریباً کم عمق است، فرق می کند. شی شو، محقق ارشد پژوهشی که در این زمینه اجرا شده است، می گوید:
ما تلماسه های زیادی را در سطح مریخ در محل فرود این کاوشگر پیدا کردیم، بنابراین شاید این دهانه ها هم به سرعت با شن و ماسه پوشیده شده و از گزند فرسایش در امان مانده اند تا اکنون بتوانیم [با کمک رادارها]شکل کامل دیواره های آن ها را ببینیم.
تحقیقات کاوشگر ها در مریخ ادامه دارد
ژورونگ برای بررسی زیر سطح مریخ از دو دامنه فرکانسی متفاوت استفاده می کند. فرکانسی که در این پژوهش به کار گرفته شده است، فقط می تواند تا عمق 4.5 متری به زیر سطح برود. محققان در این مطالعه نتوانسته اند شواهدی از وجود آب پیدا کنند، ولی نوع بعدی فرکانس های ژورونگ که می تواند تا عمق 80 متری نفوذ کند، شانس کشف آب را بالاتر می برد.
تفاوت مهم ماه و مریخ احتمالاً به اتمسفر آن ها برمی گردد که در سیاره سرخ از ورود سنگ های کوچک آسمانی به این سیاره جلوگیری می کند. محققان امیدوارند که با انجام تحقیقات بیشتر درباره زیر سطح مریخ، آگاهی خود را پیرامون تغییرات ژئولوژیکی و حتی شواهد وجود آب در این سیاره افزایش دهند.
مریخ نورد استقامت ناسا هم راداری دارد که می تواند به زیر سطح مریخ نفوذ کند و در دهانه جزرو مشغول تحقیق و پژوهش است. نتایج مطالعات فعلی چینی ها به صورت مقاله ای در مجله Geology of the Geological Society of America منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو
منبع: فرادید