طرز تهیه آبگوشت قنبید ، آبگوشت محلی قم
به گزارش وبلاگ حسابی، قم هم مانند بسیاری از شهرهای ایران غذاهای محلی و به خصوصی دارد که بایستی برای یک بار هم شده آن ها را درست نموده و نوش جان کنید. از جمله این غذاهای خوشمزه و لذیذ و البته متفاوت آبگوشت قنبید قمی است که دستور تازه و متفاوتی از سایر آبگوشت ها دارد.
قمنبیت به معنی نبات قم بوده و اهالی قم به دلیل شوری آب این شهر و خاصیت قمنبیت(کلم قمری) در نابودی املاح مضر از کلیه های بدن در بعضی از غذاهایشان مانند آبگوشت و پلوها از کلم قمری استفاده می نمایند. ما هم در این مقاله آشپزی از وبلاگ حسابی سعی نموده ایم ساده ترین طرز تهیه آبگوشت قنبید (محلی قم) را به شما آموزش دهیم، همراهمان باشید.
برای تهیه آبگوشت محلی قم به چه موادی احتیاج داریم؟
پیش از هر چیزی در آشپزی ضروری است که مواد لازم جهت پخت و تهیه غذا را آماده کنید و سپس اقدام به آماده سازی غذا کنید.
آبگوشت لوبیا سفید به اسم غذای محلی قم هم احتیاج به یک سری مواد اولیه دارد که عبارت است از؛
- 1عدد پیاز
- 2 عدد کلم قمری درشت(قنبید)
- 200 گرم لوبیا سفید
- 100 گرم گندم پوست کنده
- 500 گرم گوشت گوسفندی
- 1 قاشق سوپ خوری پودر لیموعمانی
- 2 قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی
- به اندازه دلخواه زردچوبه و ادویه کاری و نمک
طرز تهیه آبگوشت محلی قم (آبگوشت قنبید)
مرحله اول
در اولین قدم بایستی پیاز را خرد نموده و در اندازهی روغن تفت دهید.
مرحله دوم
ادویه را به همراه رب گوجه فرنگی به پیاز اضافه نموده و آن ها را به خوبی هم بزنید.
مرحله سوم
لوبیا سفید و گندم را که از قبل به مدت 12 ساعت خیسانده اید به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم
این مرحله نوبت به اضافه نمودن گوشت ها به مواد می رسد و آن ها را با مواد قاطی کنید.
مرحله پنجم
کلم قمری ها(قنبید) را پوست کنده و به صورت قاچ به بقیه مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
آب را به مقداری که روی همه مواد را بگیرد به قابلمه اضافه کنید. بهتر است مقدار حرارت ملایم باشد تا تمامی مواد به خوبی بپزند.
مرحله هفتم
نمک را هم در اواسط پخت به مواد اضافه نموده و بعد از آن در انتهای کار پودر لیمو عمانی را اضافه کنید.
مرحله هشتم
وقتی که طعم و مزه لیمو عمانی به خورد همه مواد رفت و تمامی مواد به خوبی پخته شد آبگوشت محلی قم را از روی حرارت برداشته و آماده سرو کنید.
نکات طرز تهیه آبگوشت قنبید
1-خیساندن لوبیا سفید ها و گندم ها نفخ آن ها را گرفته و از ناراحتی معده جلوگیری می نماید. هم چنین بهتر است که آب را چند باری عوض کنیم تا سریع تر پخته شوند.
2-گوشت سر دست گوسفند با استخوان برای ایجاد طعم بهتر و لذیذ جهت تهیه آبگوشت قنبید توصیه می گردد.
3-کلم قمری را می توان زمان نیم پز شدن مواد دیگر به آبگوشت قنبید اضافه نمود.
4- بعد از اضافه نمودن لیمو عمانی فقط10 دقیقه آبگوشت محلی قم روی حرارت بماند. توجه داشته باشید اگر لیمو عمانی را زودتر بریزید مانع پخت بهتر و کامل گوشت و کلم می گردد.
5-آب آبگوشت قنبید را برای تیلیت سرو نموده و نوش جانتان کنید.
امید که این غذا را با طرز تهیه گفته شده در خانه تان پخته و از خوردنش لذت ببرید. آبگوشت قنبید از لذیذترین آبگوشت های ایرانی است که هواداران زیادی دارد.
منبع: گردشبان