سوء استفاده از یک واقعیت علمی در فروش دستگاه های تصفیه آب
به گزارش وبلاگ حسابی، مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: برخی از فروشندگان دستگاه های تصفیه آب جهت فروش محصولاتشان، با سوء استفاده از یک موضوع علمی و عدم آگاهی مردم، اقدام به وارونه نشان دادن واقعیت نموده و ادعای عدم کیفیت آب شرب را دارند.
به گزارش وبلاگ حسابی خراسان رضوی، مهندس محمدرضا علیپور در این باره اضافه کرد: در این راستا فروشندگان این دستگاه ها از دو الکترود ساده آهن-آلومینیوم برای الکترولیز آب استفاده نموده و محصول بدست آمده از الکترولیز و رنگ های مختلف ایجاد شده را به آلودگی آب نسبت می دهند؛ در حالی که تمام آب ها، اعم از آب های سطحی و زیرزمینی حاوی یون هایی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مهمیم، سولفات، کلرور، فلوراید و ... هستند که عمدتاً ناشی از انحلال مواد معدنی در آب بوده و وجود آنها در صورتی که در محدوده مجاز باشند برای سلامت مفید است.
وی توضیح داد: آب حاصل از تعدادی از دستگاه های تصفیه دارای میزان بسیار کمی از یون ها بوده و کیفیتی نزدیک به آب مقطر دارد که در صورت استفاده به همان صورت برای شرب مناسب نیست و به همین علت است که در صورت قرار دادن الکترود مذکور در این آب، جریان برق برقرار نشده و یون های آهن که عامل به وجود آوردن رنگ ها هستند از الکترود آهن وارد آب نمی شوند؛ و این امر به هیچ اسم نشان دهنده کیفیت بهتر آب حاصل از این دستگاه ها برای شرب نیست.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: کیفیت آب شرب مشهد مطابق با استانداردهای آب شرب است و شرکت آب و فاضلاب مشهد مجهز به چهار آزمایشگاه تخصصی دارای استاندارد های بین المللی بوده که کیفیت آب شرب را در کلیه مراحل استحصال، انتقال، تصفیه و توزیع بر اساس استاندارد های ابلاغی و به صورت روزانه مورد پایش شیمیایی و میکروبی قرار می دهد.
علیپور گفت: بعلاوه جهت پایش بهتر کیفیت آب شرب بیش از 150 دستگاه سنجش لحظه ای(online) هم که بصورت 24 ساعته پارامترهای مهم مانند کدورت و کلر را میزان گیری می نمایند در سطح شهر نصب شده است.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به گلایه بعضی شهروندان در مورد کدورت و کیفیت نامطلوب آب توضیح داد: عوامل متعددی در ایجاد کدورت و کیفیت نامطلوب آب وجود دارد که بسیاری از آنها مربوط به شبکه داخلی منازل می باشد؛ برای مثال درمواردی که سیستم گرمایشی منزل پکیچ می باشد، در صورت باز بودن شیر پرکن، آب موجود در مخزن پکیج به داخل شبکه برگشته و سبب ایجاد رنگ و بوی نامطبوع میگردد که حتما بایستی از بسته بودن آن اطمینان حاصل گردد.
وی ادامه داد: بعلاوه اتصال انشعابات غیر مجاز بر روی شبکه های آب شرب هم سبب وقوع مسائل عدیده ای از جمله ورود آلودگی میکروبی و برگشت آب آلوده از انشعاب غیر مجاز به شبکه آب شهری می گردد.
علیپور بعلاوه به بعضی موارد مرسوم در بین مردم در مورد کیفیت آب اشاره نمود و شرح داد: رسوب سفید رنگ در کتری و سماور مربوط به سختی موقت آب (کلسیم و مهمیم) بوده که خاصیت طبیعی آبهاست و هیچ ضرری ندارد و در صورتی که آب در ظرف تمیز با پیرکس جوشانده گردد این رسوبات به جدار نچسبیده و به صورت یک لایه سفید رنگ به سطح آب می آید و با اضافه کردن چای به آب، این لایه رنگ تیره به خود گرفته و به اشتباه تصور می گردد لایه روغن روی سطح آب تشکیل شده است. بعلاوه رنگ ناپایدار سفید در آب نشان دهنده وجود حباب های ریز هوا بوده که به تدریج از بین می رود و علت بر آلودگی نیست، بلکه این حباب ها باعث مطبوع شدن آب هم می گردد.
وی با اشاره به مخازن ذخیره آب منازل هم اضافه کرد: عدم شست و شو و گندزدایی مناسب مخازن ذخیره آب منازل، منجر به ایجاد آلودگی میکروبی شدید و تغییر رنگ و بوی آب می گردد؛ لذا می بایست از مخازنی استفاده گردد که امکان شست و شو و گندزدایی را داشته باشند و هم قبل از هر دوره استفاده کاملا شست و شو و گندزدایی شوند.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب مشهد، فرسودگی و پوسیدگی بعضی از لوله های غیراستاندارد خانگی را از جمله عواملی دانست که به مرور زمان باعث ایجاد طعم، بو و رنگ در آب می گردد. بعلاوه در اثر نوسانات فشار، قطع و وصل شدن آب یا شکستگی لوله، احتمال ورود گل و لای و یا کنده شدن زنگارها در لوله های قدیمی و ورود آنها به شبکه داخلی و ایجاد رنگ زرد وجود دارد که با تخلیه میزانی آب، مشکل رفع خواهد شد و با توجه به وجود کلر در شبکه آب؛ آلودگی میکروبی احتمالی از بین می رود.
منبع: جام جم آنلاین