اعتبارات پژوهشی به تحقیقات کاربردی دانشجویی اختصاص یابد
به گزارش وبلاگ حسابی، دکتر محمدعلی محسنی بندپی معاون امور بین الملل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و نماینده مجلس شورای اسلامی در نشست خبری اولین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی استان تهران با اعلام این خبر گفت: فعالیت دانشجویان در حوزه تحقیقات نشان دهنده توسعه هر چه بیشتر دانشگاه ها است. هر چه کشوری بیشتر به توسعه تحقیقات اهمیت بدهد، نشان دهنده توسعه بیشتر آن کشور است. ضمن اینکه هزینه کرد کشورها و حتی نهادهای خصوصی و تخصصی در حوزه تحقیقات، به توسعه بیشتر کشورها یاری می نماید.
وی یادآور شد: در سال های اخیر با توجه به تغییر چهره بیماری ها از بیماری های واگیردار به بیماری های غیرواگیر، شیوع بیماری های اسکلتی، بی تحرکی مفرط، افزایش سالمندی، افزایش سبک زندگی نشسته، تهدیدهای سلامت شکل دیگری پیدا نموده اند و شیوع این بیماری ها هزینه های به مراتب بیشتری از بیماری های قلب و عروق و سرطان ها ایجاد می نمایند و در مقابل نیازمند تحقیقات هم هستند.
محسنی بندپی با اشاره به لزوم اختصاص اعتبارات مناسب به تحقیقات دانشگاه ها گفت: انتظار این است که از محل اعتبارات فراوری ناخالص داخلی، اعتبار مناسبی به پژوهش اختصاص یابد. قرار بود تا سال 1404 مقدار 4 درصد از اعتبارات فراوری ناخالص داخلی به پژوهش اختصاص یابد که متاسفانه در بودجه کمتر از یک درصد در نظر گرفته شده و از این مقدار هم حدود نیم درصد اختصاص یافته است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ناچیز بودن مقدار اعتبارات پژوهشی، باید اعتبارات پژوهشی که به دانشجویان هم اختصاص می یابد به صورت کاملا هدفمند و به پژوهش های کاربردی اختصاص یابد تا منابع محدود در حوزه تعیین به کار گرفته شوند.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد که جای ارتباط با صنعت در کنگره های دانشجویی خالی است و باید محوری از محورهای کنگره نیز به این موضوع اختصاص یابد. زیرا تنها چاپ مقالات در مجلات بین المللی کفایت نمی کند بلکه اکنون تحقیقات باید به محصول و ثروت برسند و دانشگاهی مانند دانشگاه علوم توانبخشی می تواند در این حوزه سرآمد باشد.
منبع: خبرگزاری مهر