علت شیرین شدن دهان چیست؟
به گزارش وبلاگ حسابی، وقتی یک تکه آب نبات یا شکلات می خورید، به طور اتوماتیک طعم شیرینی را در دهان خود حس خواهید کرد. برای بعضی از افراد این طعم بدون قرار دادن هر نوع ماده غذایی شیرین در دهان آن ها حس می گردد. در ادامه این مطلب موارد مختلفی که می توانند باعث ایجاد طعم شیرین در دهان شوند بیان شده است.

دیابت
دیابت بیماری است که بر میزان قند خون تأثیر می گذارد. از آنجا که سطح بالایی از قند در جریان خون وجود دارد، می تواند باعث ایجاد طعم شیرین در دهان گردد. با این حال، افراد دیابتی می توانند نسبت به طعم شیرینی حساسیت کمتری داشته باشند، که این امر ولع مصرف آن ها برای هر نوع مواد قندی را افزایش می دهد. این مسئله می تواند باعث افزایش التهاب، مسائل قلبی- عروقی یا کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن گردد.
بیشتر بیماران دیابتی از قبل می دانند که روش های درمانی می تواند سطح قند خون و انسولین را در بدن آن ها تثبیت کند. این مسئله همچنین مشکل شیرینی مداوم در دهان را از بین می برد. اما بهترین روش برای درمان دیابت پیروی از یک رژیم غذایی است که پزشک هنگام تشخیص برای بیمار شرح دهد.
عفونت ها
افرادی که از سینوزیت رنج می برند، مستعد تغییر طعم در دهان خود و احساس طعم شیرین هستند.این امر توسط ویروس ها و باکتری ها ایجاد می گردد که بر روی اعصاب تأثیر می گذارند و در نتیجه تغییراتی در توانایی طعم ایجاد می گردد. باکتری شناخته شده ای که می تواند مسئول این تغییر باشد، سودوموناس نام دارد.
رژیم های غذایی نامناسب
محققان به دنبال مطالعه روی گروهی از مردان که به مدت 60 روز از وعده های غذایی نامتعادل استفاده می کردند به این نتیجه رسیدند که یک رژیم غذایی نامتعادل می تواند دلیل ایجاد طعم شیرین در دهان باشد. هنگامی که بعضی از کمبود ها در رژیم غذایی وجود داشته باشد می تواند باعث ایجاد این طعم ناخوشایند در دهان گردد. یکی از نتایج این بود که 80 ٪ از مردان به طور ناگهانی آن طعم شیرین را پیدا کردند در حالی که دیگران تغییراتی را تجربه کردند که شامل طعم ترش، نمک و چربی در داخل دهان آن ها بود. مطالعه بعدی نشان داد که کمبود روی، اسید فولیک و ویتامین B نیز باعث تغییرات عجیبی در طعم می گردد.
بدیهی است که راه چاره یک رژیم غذایی نامناسب یک رژیم متعادل است. هر کسی که بیش از حد غذای شیرین یا اسیدی بخورد با تأثیر منفی بر میزان انسولین یا قند خون در بدن روبرو خواهد شد. توصیه می گردد از مصرف شیرین نماینده های مصنوعی و آب نبات خودداری کنید تا طعم شیرین دهان را از بین ببرید.
اختلالات عصبی
وجود مشکل در سیگنال های عصبی ممکن است به این معنی باشد که ما نمی توانیم حس چشایی را آن طور که باید تجربه کنیم. نتایج تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می دهد که سکته مغزی و مولتیپل اسکلروزیس دو اختلال عصبی هستند که می توانند منجر به مشکل طعم شیرین شوند، اما موارد دیگری از جمله صرع، بیماری آلزایمر یا تومور مغزی نیز می توانند عامل ایجاد این طعم در دهان افراد شوند.
رفلاکس معده (GERD)
رفلاکس معده ناشی از عدم تعادل اسید معده است. زنان باردار نیز ممکن است رفلاکس اسید را تجربه نمایند که باعث ایجاد طعم شیرین در دهان آن ها خواهد شد.
منبع: همگردی