طرز تهیه رولت خامه ای؛ شیرینی مجلسی خوشمزه
به گزارش وبلاگ حسابی، رولت خامه ای یک دسر بسیار خوشمزه است که بر خلاف ظاهر پیچیده، خیلی سریع و راحت آماده می شود. شما با توجه به ذائقتون می تونید به راحتی اون رو در طعم های مختلف با شکل و ظاهر شیک و مجلسی آماده کنید. امروز تو وبلاگ خبرنگاران خدمتتون هستیم تا با یک دستور فوق العاده ساده این شیرینی خوشمزه رو بهتون آموزش بدیم.
کیک رولت یا رولت سوئیسی (به انگلیسی Swiss roll) از خانواده کیک های اسنفجی است که به صورت نازک با قطری دو تا سه سانت پخته می گردد. این شیرینی بعد از خنک شدن با مربا، خامه یا کره رومال شده، و رول می گردد. بدون شک رولت خامه ای یکی از شیرین هایی است که در قاب نوستالژی ما جایگاه ویژه ای داره. همیشه توی ویترین قنادی ها رولت خامه ای در رنگ های مختلف خودنمایی می کنه.
امروز در خدمتتون هستیم تا به روشی ساده پخت این شیرینی خوشمزه رو بهتون آموزش بدیم.
تخم مرغ | چهار عدد |
آرد | یک پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
بیکینگ پودر | یک قاشق چای خوری |
وانیل | یک دوم قاشق چای خوری |
اسانس | به دلخواه |
آب جوش | پنج قاشق غذا خوری |
خامه قنادی | پانصد گرم |
درست کردن رولت خامه ای خانگی:
در تهیه رولت از نوع خامه ای بهتر است از تخم مرغ های به دمای محیط رسیده استفاده کنید. ابتدا زرده ها و سفیده را از هم جدا کنید. سفیده تخم مرغ و نصف شکر را با دور تند هم زن به قدری بزنید تا سفیده کاملاً پفکی گردد. به حدی به هم بزنید که وقتی ظرف را برمی گردانید، سفیده از ظرف جدا نگردد.
زرده های تخم مرغ را با وانیل،نصف به جای مانده شکر، اسانس دل خواه و آب جوش به مدت سه دقیقه با هم زن بزنید، تا کاملاً کرم رنگ و کش دار گردد.
نکته ای که در این مرحله به آن می توان اشاره کرد نحوه استفاده از انواع طعم دهنده ها با توجه به سلیقه شماست. شما می تونید از دارچین، هل، پودر کاکائو یا در حد یک تا دو قاشق از آب میوه دل خواهتان (مانند پرتقال، نارنگی یا هر نوع میوه دیگری) برای طعم دار کردن رولتتون استفاده کنید. به طبع این بخش کاملاً سلیقه ای است و بیشتر به زمان در اختیار شما بستگی دارد.
حالا آرد و بیکینگ پودر را سه بار الک می کنیم. این کار باعث می گردد تا آرد سبک شده و بافت کیک خیلی نازک تر و لطیف تر گردد.
نکته: با توجه به ضخامت نازک رولت ها که برای رول کردن اون خیلی مهمه، حتماً آرد و بیکینگ پودر را سه بار الک کنید.
آرد و بیکینگ پودر را به زرده ها اضافه می کنیم و به صورت دورانی در حدی که با هم مخلوط شوند مواد را هم می زنیم. زمانی که با هم یکدست میکس شدند، سفیده ها را اضافه می کنیم. در ادامه با لیسک به همان شکل دورانی به آرامی (باز در حد مخلوط شدن) به هم می زنیم.
نکته: توی این مرحله مواد رو زیاد به هم نزنید. این کار باعث می شه پف سفیده از بین برود و مواد آبکی گردد. پس حتماً به آرامی و تنها در یک جهت مواد رو به هم بزنید.
ته سینی فر را با کاغذ روغنی کاور کنید و مواد را به آرامی روی کاغذ روغنی بریزید. با کمک لیسک سطح مواد را صاف کنید؛ دقت داشته باشید مواد با قطر یکسان ته سینی پهن و صاف گردد، چون اگر جایی از مواد نازک تر یا ضخیم تر باشد در حین پخت یا می سوزد یا مغز پخت نمی گردد.
در اصول پخت کیک، فر حتماً باید از قبل گرم شده باشد. این امر با مدت زمان پخت و پف کردن کیک رابطه مستقیم دارد. حالا سینی فر را در طبقه سوم با حرارت 230 درجه، مدت زمان تقریبی بین هفت تا ده دقیقه قرار می دهیم تا کیک نازک ما پخته گردد.
نحوه پخت فر را روی حرارت بالا و پایین قرار دادیم، قطعاً اندازه و تعداد طبقات و نحوه های پخت در فرهای مختلف متفاوت هستند. موضوعی کاملاً تجربی که به شناخت شما از پخت مواد در فر بازمی گردد. اما در تمامی حالت ها جدا از نوع فر، شما می توانید با بررسی مدام، از پخت رولت خود اطمینان حاصل کنید. دائماً رولت را بررسی کنید و پیش از آن که بیش از حد خشک گردد یا بسوزد آن را از فر خارج کنید. با توجه به قطر کم این کیک اسفنجی امکان سوختن آن زیاد است پس اگر برای اولین بار پخت رولت خامه ای را تجربه می کنید حتماً در این مرحله وسواس بیشتری به خرج دهید.
نکته: به محض خارج کردن کیک به آرامی اون رو رول کنید. در این مرحله سرعت عمل داشتن برایمان بسیار مهم است. زمانی که کیک را از فر خارج کردید به آرامی با کمک دست کش یا دستمال نخی آشپزخانه، شروع به رول کردن کیک رولت کنید و بعد زمان دهید تا کیک خنک گردد. در این کار وسواس به خرج دهید زیرا اگر کیک خنک گردد ممکن است بافت آن شکننده گردد و بعد به صورت یک دست قابل رول کردن نباشد. پس تا زمانی که داغ است این مرحله را انجام می دهیم تا رولت خوش فرم تر و زیباتری داشته باشیم.
حال زمانی که رولت کاملاً خنک شد به آرامی کاغذ روغنی را از آن جدا کرده و خامه فرم گرفته قنادی را با لیسک روی سطح آن به صورت یکنواخت پهن می کنیم.
نکته: در این مرحله رولت باید کاملاً خنک شده باشد. چون اگر هنوز حتی اندازهی گرم باشد، زمانی که خامه را روی سطح آن پهن می کنید خامه آب می گردد و کل زحمات شما از بین می رود.
در این مرحله با توجه به ذائقه شخصی خودتان یا مهمان هاتون، می تونید پودر دارچین یا تکه های کوچک اسلایس شده میوه، یا مغزهای مختلف را روی سطح خامه ریخته و به آرامی (از همان جهت قبل) شروع به رول کردن کنید.
رولت لذیذ و مجذوب کننده ما به همین راحتی به پایان رسید. بهتر است چند ساعتی درون یخچال بماند تا رطوبت خامه به کیک منتقل گردد و بافت رولت نرم تر گردد.
برای تزیین سطح رولت می توان از شکلات مایع یا خامه فرم گرفته، حتی میوه های دل خواه کمک گرفت. این بخش کاملاً سلیقه ای است. امیدواریم که از دستور نوستالژی و پرخاطره امروز ما خوشتون اومده باشه و حتماً امتحانش کنید، قطعاً شما هم از طعم آشنا و خوبش سیر نمی شید.
این دستور آشپزی برگرفته از سایت معتبر (natashaskitchen) است.
منبع: اُکالا