بازار تاریخی ارومیه در فهرست پایگاه های ملی کشور ثبت گردد

به گزارش وبلاگ حسابی، جلیل جباری ظهر پنجشنبه در جریان بازدید مدیرکل امور پایگاههای سازمان از بازار ارومیه با بیان اینکه بازار تاریخی ارومیه یکی از آثار بی نظیر تاریخی شهر و استان است که قابلیت ثبت در فهرست میراث جهانی را دارد مطرح کرد: با توجه به قدمت بازار ارومیه و افزایش عرصه آن به پنج هکتار و حریم آن به مساحت 13 هکتار، شرایط و ضوابط لازم جهت ثبت در فهرست پایگاههای ملی کشور را دارد.

بازار تاریخی ارومیه در فهرست پایگاه های ملی کشور ثبت گردد

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل نبود مشخص حریم بازار تاریخی ارومیه شاهد سوء استفاده ها و تعرض در حریم بازار بودیم اظهارداشت: با ثبت و مشخص حریم بازار تاریخی ارومیه از سه هکتار به 5 هکتار افزایش یافت.

جباری صیانت از آثار تاریخی و مشاغل تاریخی فعال در این بازار، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و بی رویه، جلوگیری از بلندمتربه سازی در حریم بازار تاریخی ارومیه را از مزایای مشخص حریم بازار تاریخی ارومیه و آثار تاریخی محوطه اطراف بازار عنوان نمود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هم اکنون بازار تاریخی ارومیه در معرض تخریب و آسیب جدی قرار گرفته است اضافه کرد: ما بصورت جدی در پی این هستیم که با رعایت و اعمال ضوابط و مقررات مصوب، بازار تاریخی ارومیه را به عنوان سومین پایگاه ملی ـ تاریخی استان به ثبت برسانیم.

جباری با بیان این نکته که حفاظت و مرمت ابنیه و فضاهای تاریخی یک فرایند دائمی و زمانبر است اضافه کرد: حفاظت از بازار تاریخی ارومیه محقق نخواهد شد مگر اینکه همه دستگاههای اجرایی ذیربط منجمله شورای شهر و شهرداری سیاستهای حمایتی خویش را کماکان مدنظر داشته باشند.

فرهاد عزیزی مدیرکل امور پایگاههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در ادامه از بخشها و قسمتهای مختلف بازار تاریخی ارومیه بازدید و در مورد ثبت این اثر در فهرست پایگاه های ملی کشور قول مساعد داد.

بازار ارومیه در بخش جنوب شرقی شهر ارومیه واقع است که با کاربری تجاری و اجتماعی در این شهر می درخشد. فضای حاکم بر این بازار با توجه به تجمل گرایی های موجود در جامعه، گویی خود را کنار کشیده و سبک و روش باستانی و تاریخی خود را حفظ نموده است و آدمی را صدها سال به به عقب می برد و می گردد به سهولت فرهنگ و سبک زندگی مردم آن دوران را لمس کرد.

در حال حاضر بخش عمده و سالم آن در بین خیابان های امام، عسگرآبادی، اقبال و منتظری محصور است و هر راسته از سبک و شکل خاص دوره خود پیروی نموده است، بازار ارومیه اگرچه از آثار دوره صفویه است اما در طول زمان با تغییر شیوه زندگی، دستخوش تغییرات زیادی شده است به عنوان مثال حمام این بازار متعلق به دوره زندیه و قاجاریه است.

قرار دریافت مسجد جامع ارومیه در این محدوده سبب جذابیت بیشتری در این قسمت از شهر شده است که علاوه بر نقش اجتماعی و تجاری، یکی از قطب های فرهنگی و مذهبی ارومیه نیز محسوب می گردد. سردر ورودی اصلی بازار ارومیه از طرف مسجد اعظم، یکی از زیباترین جلوه های قدیمی معماری ایران است، سبک به کار رفته در احداث این بازار، منحصرا سبک ایرانی اسلامی است که با فرهنگ مردم آن دوران همرنگی دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "بازار تاریخی ارومیه در فهرست پایگاه های ملی کشور ثبت گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار تاریخی ارومیه در فهرست پایگاه های ملی کشور ثبت گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید