آشنایی با رشته هتلداری

به گزارش وبلاگ حسابی، رشته هتلداری

با فراوان شدن هتل ها در تمام جهان، احتیاج به افرادی متخصص در این زمینه احساس شدن و در نتیجه رشته هتلداری به وجود آمد. این رشته در ایران نیز جزو پر طرفدارترین رشته ها در صنعت گردشگری است که با نام مدیریت هتلداری تدریس می گردد. با پیشرفت گردشگری و همه گیر شدن سفر در جهان می توان به این نتیجه رسید که رشته هتلداری نیز باید افرادی را به بازار گردشگری روانه کند که با آداب و رسوم، زبان، فرهنگ و رفتارهای خاص مردم جهان آشنا باشند. در مجله اینترنتی خبرنگاران به معرفی رشته مدیریت هتلداری برای کسانی که می خواهند در این زمینه تحصیلات تکمیلی و دانشگاهی داشته باشند، می پردازیم.

آشنایی با رشته هتلداری

اگر بخواهیم از تاریخچه هتلداری بگوییم باید قدمت آن را به حدود 6 قرن قبل از میلاد برسانیم. با این وجود در این مطلب نمی خواهیم راجع به تاریخ با شما سخن بگوییم؛ بلکه بیشتر می خواهیم رشته هتلداری را در دنیای امروز و در کشورمان بیشتر بشناسیم.

فهرست دانشگاه های دارای رشته مدیریت هتلداری در تهران و کشور

قبل از اینکه به معرفی رشته مدیریت هتلداری و هتلداری در اینجا بپردازیم اشاره می کنیم که این رشته جزو رشته های هنرستانی بوده و می توان تحصیل در آن را از دوران نوجوانی و با هنرستان های غیردولتی در شهرهای بزرگ آغاز کرد. اما پس از هنرستان، می توانید با مدرکی که دریافت نموده اید، برای مدارک کاردانی هتلداری، کاردانی پذیرایی و تشریفات، کاردانی گردشگری، کاردانی مهمانداری هواپیما، کارشناسی هتلداری، کارشناسی گردشگری، کارشناسی ارشد مدیریت هتلداری و کارشناسی ارشد مدیریت گردشگری وارد دانشگاه شوید. خوشبختانه هم دانشگاه های دولتی و هم دانشگاه آزاد این رشته را ارائه می دهند. اگر نتوانستید وارد رشته های دانشگاهی شوید، می توانید در نهایت با ثبت نام در موسسات آزاد گردشگری در ایران، تحصیلات مرتبط با مدرک رشته هتلداری را بگذرانید و حتی در برخی از موسسات مدارک بین المللی این رشته را دریافت کنید. برای ادامه تحصیل در زمینه کارشناسی ارشد متاسفانه در ایران نمی توانید اقدام به تحصیل کنید و باید برای دانشگاه های کشورهایی همچون مالزی اقدام کنید.

نام برخی از دانشگاه های دارای این رشته:

یکی از خوبی های این رشته آشنایی با مردم کشورها و فرهنگ های مختلف است. این موضوع مهارت و انگیزه دانشجویان این رشته را بالا برده و البته باعث پیشرفت روحیات و پیشرفت فردی محصلان در این رشته می گردد.

مهارت های اولیه برای تحصیل در این رشته

همچون دیگر رشته هایی که مربوط به گردشگری می شوند، رشته هتلداری هم، احتیاج به افرادی دارد که مهارت های لازم برای آن را داشته باشند. از جمله این مهارت ها می توان به مسلط بودن به زبان انگلیسی به جز زبان مادری و دانستن زبان سومی همچون آلمانی، فرانسه یا عربی اشاره نمود. هر چند این زبان ها را در زبان تحصیل نیز می توانید یاد بگیرید اما دانستن آن ها در ابتدا می تواند برای شما مزیتی فوق العاده و تضمینی برای موفقیت شما در این رشته باشد. بعلاوه اگر قصد تحصیل در رشته هتلداری را دارید، باید از روابط عمومی بالا برخوردار بوده و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را داشته باشید. کسانی که در این رشته مدرک می گیرند در نهایت می توانند در هتل ها، رستوران ها و هر جایی که احتیاج به مهارت های هتلداری دارد، کار پیدا نمایند. با توجه به توسعه صنعت گردشگری در کشورمان، احتیاج به چنین افرادی روز به روز بیشتر می گردد.

رشته هتلداری در مقطع کارشناسی همچون دیگر رشته ها حدود 4 سال طول می کشد و دانشجویان این رشته باید حدود 133 واحد دروس عمومی، نظری و عملی را بگذرانند. در این میان دروس آموزش زبان های عربی، زبان آلمانی و زبان فرانسه هر کدام با 4 واحد از مهم ترین دروس این رشته است.

رشته هتلداری چیست؟ معرفی رشته هتلداری

در رشته هتلداری افراد با 7 استاندارد که مربوط به بخش های مختلف هتل است، آشنا می شوند. این افراد پس از آموزش درس هایی همچون اتاقدار هتل، متصدی البسه در هتل، سرپرست رستوران، استاندارد کاربر رایانه، پذیرشگر هتل و متصدی طبقات و پس از گذراندن دوره کارورزی می توانند مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند. با این حال، در هر یک از این استانداردها چه دروس و مهارت هایی آموزش داده می گردد؟ راجع به هر یک مختصری برای شما خوانندگان و علاقه مند رشته هتلداری در ایران شرح می دهیم.

  • کاربر رایانه:

قطعا در اینجا آشنایی با مهارت های کامپیوتری ساده ای همچون خواندن و تایپ متون فارسی و انگلیسی و کار با نرم افزارهای آفیس در اولویت است. باید بتوانند به درستی از وسایلی همچون پرینتر، فتوکپی و کامپیوتر استفاده نمایند. کسانی که تحصیلاتی در زمینه مهندسی کامیپیوتر دارند در این تخصص می توانند مشغول به کار شوند.

  • کارمند پذیرش هتل:

افرادی که برای این بخش فرم استخدامی پر می نمایند باید بتوانند مهارت هایی همچون خوشرویی و برخورد عالی با مهمانان، ظاهری تمیز و مرتب، آشنایی با کارهای مربوط به پذیرش افراد در هتل و کارهای کامپیوتری، اشنایی با سیستم های استفاده شده در این بخش همچون کامپیوتر و چاپگر، آشنایی با قوانین هتل داری و در نهایت شناخت جاذبه های منطقه و اطراف را داشته باشد.

  • متصدی طبقات در هتل:

افرادی که در این قسمت از رشته هتلداری مشغول به کار می شوند، باید حتما تحصیلات تکمیلی داشته و مهارت هایی چون آشنایی با انواع هتل و نوع سرویس دهی پرسنل اتاق دار، آشنایی با تهیه چک فهرست شرایط اتاقها و معین کردن نواقص، آشنایی با پیش بینی اقلام مورد احتیاج اتاق و جایگزینی آن، آشنایی با شرایط مطلوب کار داشته باشند. این شخ در واقعه مدیریت بین نیروهای بخش تعمیرات و انبار هتل را به عهده داشته و بازرسی اتاق میهمان و موجودی گرفتن از انبار از مهم ترین وظایف او می باشد.

  • متصدی البسه در هتل:

افراد در این پست سر و کارشان با شستن، اتو کردن و تا کردن انواع لباس هاست. در واقع به نوعی باید تمام کارها و مهارت های لازم مربوط به خشکشویی و اتوکشی را بدانند. جنس لباس ها را بشناسند و با توجه به جنس لباس شستشوی مخصوص آن ها را انجام دهند. پاکیزگی و نظافت برای دریافت رضایت مهمان، در این قسمت بسیار اهمیت دارد.

  • برنامه ریز جشن ها و تشریفات:

همانطور که از نام آن پیداست، این شخص باید مهارت های لازم در برنامه ریزی و برگزاری مراسمات و جشن ها را داشته باشد. تالارهای پذیرایی را آماده نماید و بعلاوه مدیریت اقتصادی خوبی داشته باشد. به علت اینکه تمام مشاغل رشته هتلداری سر و کارشان به طور مستقیم با مهمان است، داشتن مهارت در ارتباط شایسته با مهمان الزامی است.

  • میز آرای هتل:

چه برای مراسمات و همایش هایی که در هتل ها برگزار می گردد و چه برای رستوران هتل در دیگر مواقع، میز آرای هتل باید سلیقه، مهارت و دانش میز آرایی را داشته باشد. زیبایی و استفاده از وسایل خوب در میز آرایی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هر چه فرد، هنرمند تر، خوش برخورد تر باشد، کارش بیشتر مورد پسند خواهد بود. بعلاوه دانستن آداب معاشرت، آداب نظافت و آداب غذاخوری برای او الزامی است.

  • اتاقدار هتل:

اتاق دار هتل، شخصی است که به نظافت اتاق ها می پردازد و در نهایت گزارشی از عملکرد هتل در این موضوع ارائه می دهد. حتی برای نظافت نیز باید آموزش ببینید و دانش تحصیلات تکمیلی به همراه دانش عملی در آن مزیتی برای افراد متقاضی این شغل است. حتی اگر تحصیلاتتان د رحد هدایت باشد نیز، با آموزش درست در این زمینه می توانید وارد این حرفه شده و امانت دار مهمانان باشید. آشنایی با اصول خانه داری، نظافت، چیدمان وسایل اتاق ها و میز، آشنایی با اصول ایمنی و آراستگی ظاهری از جمله خصوصیاتی است که باید در این شغل، داشته باشید.

در دانشگاه چه مطالبی را می آموزید؟

در دانشگاه با ورود به این رشته، واحد هایی را برای آشنایی با تمام اصول رستوران داری، مهمان پذیرها و هتل ها همچون معینات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیارهای انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار دراین گونه مؤسسه ها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش غذاها وشیرینی ها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و… می آموزید. نحوه انجام کارهای نظافتی در هتل ها، چگونگی برخورد با مهمان و خوش آمد گویی، رفتار صحیح با مهمانان، نحوه پذیرایی از آن ها و بسیاری دیگر به شما آموزش داده می گردد.

مشاغل رشته هتلداری چیست؟

پس از اتمام تحصیل در رشته هتلداری می توانید در موقعیت های شغلی زیر و در هتل ها و رستوران ها، مشغول به کار شوید:

منبع: الی گشت

به "آشنایی با رشته هتلداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با رشته هتلداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید