طرز تهیه نان کولیره ، فوت و فن پخت نان محبوب استان کردستان
به گزارش وبلاگ حسابی، کولیره یکی از نان های محبوب استان کردستان با طعم و مزه ای بی نظیر است. بهتر است آن را یک بار امتحان کنید. در این مطلب طرز تهیه نان کولیره را می خوانید.
به گزارش وبلاگ حسابی، کولیره یکی از نان های محبوب استان کردستان با طعم و مزه ای بی نظیر است. بهتر است آن را یک بار امتحان کنید.
مواد لازم نان کولیره
آرد: 3 پیمانه
شیر: ولرم 1یک پیمانه
شکر: دوسوم پیمانه
خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری
نمک: یک قاشق چای خوری
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
تخم مرغ: 1 عدد
مواد لازم رومال نان
زرده تخم مرغ: 1 عدد
ماست: یک قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده غلیظ: یک قاشق چای خوری
کنجد یا سیاه دانه به میزان لازم
- کولیره ؛ نانی که به نخ کشیده می گردد | زنان کُرد این نان سنتی را 27ام ماه رمضان می پزند
طرز تهیه نان کولیره
ابتدا اجازه می دهیم تا خمیرمایه عمل بیاید. در این مدت شیر را حرارت می دهیم، گرمای آن باید به میزان ای باشد که حس گردد اما دست را نسوزاند. یک قاشق از شکر را داخل شیر ریخته و خمیر مایه را روی آن می پاشیم. کمی ظرف را تکان داده و سپس روی آن را می پوشانیم. 5 تا 10دقیقه صبر می کنیم تا مواد پف کند.
بقیه مواد را به خمیر مایه اضافه نموده، آرد را کم کم روی آن الک می کنیم. تمام مواد خمیر را مخلوط نموده و 5دقیقه به خوبی ورز می دهیم. کف ظرفی را چرب نموده و خمیر را داخل می گذاریم. روی ظرف را با پارچه می پوشانیم و در محیطی نسبتا گرم به مدت 1تا 2ساعت قرار می دهیم تا پف کند.سپس با دست کمی پف خمیر را گرفته در میزان های مساوی برمی داریم و با دست یا وردنه به ضخامت کمتر از یک سانتی متر آن را پهن می کنیم.
سپس روی آنها را مواد رومال زده و کنجد و سیاه دانه یا زیره و دارچین می پاشیم. کلوچه ها یا همان نان ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 180درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار می دهیم.
منبع: همشهری آنلاین